Начало
БИРАРИЯ 1516
Календар Разпечатай EMAIL help
Flat View
Вижте по година
Месечен
Вижте по месец
Weekly View
Вижте по седмица
Daily View
Днес
Categories
Вижте по категория
Search
Търси
ИГРАТА "QUIZ"
Неделя 16 Ноември 2014, 20:00 - 23:55
от  Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. Клика : 37235

ВСЯКА НЕДЕЛЯ СЛЕД 20:00ч. - ИГРАТА "QUIZ"

Aко търсите интелектуално забавление, куизът (или викторината) може да се окаже идеален за вас. Съберете няколко приятели и идете в Irish Harp или бирария 1516 в София във вторник или неделя след 20:00 ч. Методът е изпитан - вече шест години се провеждат интелектуални отборни състезания или иначе казано Quiz...

КОГА:
Aко търсите интелектуално забавление, куизът (или викторината) може да се окаже идеален за вас. Съберете няколко приятели и елате в БИРАРИЯ 1516 в София в НЕДЕЛЯ след 20:00 ч. Методът е изпитан - вече повече от осем години се провеждат интелектуални отборни състезания или иначе казано Quiz.

ИСТОРИЯ:
Първите организатори са служители на Британския съвет (British Counsil), които популяризират играта в края на 2001 г. Постепенно започва да се играе на български и днес всяка седмица по едно и също време около 15 отбора се събират на съответните места за седмичната си среща с любознателността.

ПРАВИЛАТА:
Като във всяко състезание и тук основна цел е победата. Тя се постига със събирането на точки, които отборите получават за верни отговори на въпросите. Според установените правила отборите трябва да са от четирима души, като всеки участник над квотата се отнемат 2 точки и съответно се дават при при надвишаването й отборът губи по две точки за всеки допълнителен участник или съответно получава, ако членовете са под четири. Може това да изглежда малко дребнаво, "но при много изравнени сили, всичко е от значение." Играта е на кръгове, като не бива да има твърде специализирани въпроси.

ИМЕТО:
Най-разпространената версия за етимологията на думата quiz е, че през 1791 собственикът на театъра в Дъблин се хваща на бас, че в рамките на 24 часа ще измисли нова дума, която никой дотогава не е чувал. Той наема група деца да напишат "quiz" по стените из целия град. Оттогава думата добива световна известност, въпреки че и до днес никой не е сигурен какво точно означава.

ЗНАНИЕТО:
Играта е много разнообразна и хората добиват енциклопедични знания, научават интересни факти, анализират и търсят верни отговори. Не се гледа с добро око на отбори, които се допитват до "външния" свят с sms-и или ровейки в интернет през мобилния си телефон.

Местоположение : Бирария 1516, ул.Цар Асен 2А

Обратно

JEvents v2.2.8   Copyright © 2006-2012